top of page

NYHETER

föreningsdag liggande.png

Föreningsdag

Ta med laget, syskon, föräldrar och vänner till årets föreningsdag! 

På plats kommer ni kunna träffa och ta bilder med Jämtland Basket och Östersund Basket Dam. Ni kommer kunna köpa merch och käka fika. Under dagen spelas även en kvartsfinal för pojkar U19 som behöver allt er stöd. 

Östersunds Sporthall med start 14:00!

1.png
2.png

Overseas intervju med Nathan Amoran, fostrad i ÖBU och Jämtland Basket, som numera spenderar sin tid i Newark på Prep School för att förbereda sig inför ett nytt steg i sin karriär på college nivå.

Vilken skola spelar du i?

St Benedict’s Prep School i Newark, NJ

Vad fick dig att välja den skolan?

Av dem skolorna som jag kunde välja mellan kändes St Benedict’s som den bästa för alla deras spelare som rekryteras dit går alltid till en divison 1 college skola när dem är klar med skolan. Deras spelstil passar mig också och dem lyckas alltid få hit bra spelare och är ett vinnande lag och vinnande lag får ögon på sig som ger alla chans till college spel.

Vad är den största skillnaden mellan att spela i Sverige och i Prep school?

Planen är mindre här så de finns mycket mindre plats och dem spelar väldigt högt tempo på en sån liten plan så det kan bli svårt att bli van direkt men med tiden lär man sig att spela här. Det är också väldigt fysiskt här och man måste vara smart för här alla vill få en plankblock dunka på nån och hamna på Overtime så man kan inte bara skjuta vad som helst och tro det kommer gå in eller bara hoppa i defense, du behöver vara smart. Det är också väldigt mycket trash-talk i usa vilket man inte ser så ofta i Sverige.

Vad är ditt mål denna säsong? Vad fokuserar du på?

Att kunna få college förslag vid slutet av säsongen.

 

Skulle du rekommendera andra att åka till usa, om ja, varför?

Ja jag skulle rekommendera om man har som mål att spela college, såklart det är mycket tuffare på den mentala sidan än vad det är i Sverige men om du vill komma till den nivån tycker jag man borde ta det klivet.

 

Vad för råd skulle du ge till unga spelare som vill åka på college?

Kunna spela försvar, om du inte kan spela försvar kommer coacher inte spela dig, spelar ingen om du är en bra offensiv spelare. Gör de coachen vill att du ska göra även om du vill göra mer för de är dom som kommer få dig på planen och sen med tiden kommer du få mer utrymme att spela som du vill. Du behöver också vara stark mentalt för annars klarar du dig inte här i USA.

Ung Ledare Stipendiet 2022–2023

Här kan du nominera en ledare i åldern 14-19 år till Östersund Basket Ungdoms stipendium för unga ledare. Vi behöver din nominering senast den 30 april 2023.

Om stipendiet
Östersund Basket Ungdoms stipendium för unga ledare ska tilldelas en ledare i åldern 14-19 år som visat stort engagemang, respekt, sportslighet och bra ledarskap, som utmärker sig och är en god förebild för ungdomar och barn som spelar basket i Östersund Basket Ungdom. Stipendiet tilldelas en tjej och en kille varje år. Stipendiet är på 2 000 kronor.

Nominering
Vi vill att ni nominerar personer som ni tycker är förtjänt av stipendiet. Den ni nominerar behöver vara 19 eller yngre och medlem i Östersund Basket Ungdom.

Nomineringsblankett

Vad nomineringen ska innehålla
Din nominering behöver innehålla viss information om den unga ledaren som du vill nominera:
- Namn
- Födelseår
- Kontaktuppgifter (mejl-adress och telefonnummer)
- Lagnamn som ledaren är aktiv i


Du ska också skicka med:
- En tydlig och utförlig motivering till varför just denna ledare ska tilldelas årets stipendium.
- Kontaktuppgifter till dig som nominerar (i fall vi behöver fler uppgifter).

Nomineringen skickas till max@ostersundbasket.se

bottom of page